top of page
Descripció

 

 

Basarab és un projecte que beu del folklore que es produeix en el territori que queda comprès entre els rius Nistru i Prut, que s'anomena Basaràbia. Aquest territori situat a l'est d'Europa entre Romania i Ucraïna és l'actual República de Moldàvia. És una zona on, des d'antic, han conviscut moltes ètnies diferents, i com a resultat s'ha mesclat la cultura autòctona ( floklore romanès) amb les cultures sobrevingudes (folklores com el grec, jueu, búlgar, turc, gitano, rus, ucranià i polac). Aquest projecte comprèn tots els estils de música folklòrica de la regió (klezmer, gipsy, balcànic ).

 

Basabab és una formació que té la seva seu a Barcelona, ofereix música d'autor composta per Anatol Eremciuc, fundador de l'orquestra. Els músics de l'orquestra Basabab són tots músics professionals amb una llarga trajectòria musical. L'objectiu d'aquest projecte és difrondre el folklore i fer conèixer tots els matisos d'aquests estils musicals. Els entorns més adients per gaudir d'aquesta música són els festivals de músiques del món, concerts i festes tradicionals,…

 

 

 

 

 

 

Espectacle

 

La durada de l’espectacle és de 2 hores aproximadament. El repertori del concert són peces d’autor a base del folklore genuí moldau. Amb un total d’entre 15 i 20. Són peces que fan un recorregut pels diferents estils musicals de diferents ètnies i cultures que s’han mesclat a Moldàvia. És un concert on el que més llueix és la virtuositat interpretativa que és un signe d’excel·lència ja que són peces amb una complexitat que requereix una  alta preparació tècnica.

 

 

 

 

 

 

Festivals,trobades,festes populars

 

 

Trobada d’acordionistes del Pirineu (Arseguel juliol 2014 - 2015)  

Festival de música al metro (2014)

Participació a la trobada “Martisor 2015” Brcelona

Balkabarna  Festival de música balcànica (Barcelona maig 2015)

Festival Mudéjares de Teruel, agost 2015

Participació en la Fira d’entitats  a  Arc de Triomf  ( Barcelona octubre 2015)

Participació a les XXX Jornadas Culturales “San Julián 2016 “Casa Cuenca”

Projecte

tira Basarab web.jpg
bottom of page