top of page

Components

Anatol Eremciuc

 

Músic, acordionista, compositor..., nascut a Moldàvia, viu i treballa a Barcelona des de fa més d'una dècada. És llicenciat en Pedagogia musical, especialitzat en l’instrument de l’acordió (títol homologat pel Ministeri d’Educació i Ciència a Espanya : Títol superior de música).

Membre fundador  del projecte musical Basarab, de música de Moldàvia que pertany a la cultura balcànica, des del 2014.

Ha estat guanyador obtenint el primer lloc de la 5a edició del Roland V Accordion Festival-concurs a Espanya 2011 i en consequència ha participat a 5a edició del Roland V Accordion Festival-concurs Internacional a Roma 2011,  ha estat membre del jurat de la 6ª   i 7ª   edició del concurs del Roland V Accordion Festival-concurs   Espanya 2012-2013.

Té una llarga trajectòria professional com a acordionista  tant en festivals, com en formacions  musicals diverses: Ha participat en el Festival circuit de Tango a Nàpols 2015 amb la formació Duo Eremciuc-Piragino. Ha participat  en el Festival d’acordió de Moscú  Garmoni-Dusha Rosii 2015. Acordionista en el projecte Electrorumbaiao de DJ. Panko (exmembre de Ojos de Brujo) i Alan Sousa des del 2013 amb qui ha participat al Festival GRAN SOUFLÉ 2015 (França) i al MERCAT DE MÚSICA VIVA de Vic 2015. Ha participat al Festival CARREFOUR de l’ACORDEON 2014 (Canadà).

Representant espanyol al I Festival Internacional Red Bull Sounderground celebrat a São Paulo(Brasil) novembre del 2010. Representant espanyol al III Festival Internacional Red Bull Sounderground celebrat a Rio de Janeiro (Brasil) agost del 2014. Acordionista en el projecte de música klezmer Irrisori des del 2013. Membre del grup Baião Brasil des del 2012. Participació en diversos festivals internacionals de Forró (Rússia, Alemanya, Anglaterra, Portugal, França, Suïssa, ...). Acordionista en el projecte de música folk HAV 2012, 2013. Membre del grup d’havaneres la Taverneta  i de l’espectacle la taverna del Mallol des del 2012. Participant a la Trobada d’Acordionistes del Pirineu –Arseguel 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015  (en els darrers anys amb el grup Basarab). Membre del grup d’havaneres Bufa la Marinada de Sabadell des del 2006 fins el 2012. Participant a la Trobada d’acordionistes de la Molina 2010,2011, 2012, 2013, 2015. Participant en els festivals per l’AMUC 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2014. Participant de la Festa Modernista de la Colònia Güell, anys 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2011, 2012. Participant en les trobades d’acordionistes: Gironella 2002, Tremp 2002.

Discografia: Estació de França – BCN (2009).

Juan Carlos Buchan Ayala
 

Nascut a Ciudad de Mèxic, realitza els seus estudis musicals al “Conservatorio Nacional de Música” i al “Centro Cultural Ollin Yoliztli”. Ha estudiat amb els Professors Victor Flores (contrabaix), Hiram Gómez (Baix eléctric) i Agustín Bernal (jazz) i a Espanya amb destacats contrabaixistes com Mario Rossy i Javier Colina. Ha participat en Màster classes amb els professors Alonso Hernández, Stefanno Scodanibbio i Eddie Gómez. Com a intèrpret, ha treballat en diversos estils que van des del el Rock fins el Jazz, incloent la Música Simfònica i de Cambra. Ha estat contrabaixista de la “Orquesta Sinfónica del Conservatorio Nacional” i de la Ollin Yolitztli. Ha format part de diverses agrupacions de jazz i música clàssica tant a Méxic com a Espanya com són “Ad Libitum”, “Trio Pua”, “Mamajazz”, “Alberto Zuckermann Trio”, “Cuarteto de Franco Etti”, “Cuarteto Babel” “Ensamble Aleph”, “Alán Chehab Cuarteto”, “Gökhan Sürer Cuarteto”,”Domino Swing”, “Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra” i “22 Strings Cuarteto”. Ha actuat en els festivals més importants de Mèxic com són el Festival Internacional Cervantino, Festival Internacional de Jazz de Campeche, Festival Rosario Castellanos en Chiapas, Festival Cultural de Culiacán, Festival Jazzeando, i en destacats Auditoris com la Sala M. Ponce del Palacio de Bellas Artes i l’ Auditorio Alejo Peralta del IPN. Ha actuat també amb vàries formacions instrumentals en diverses ciutats d’Espanya, França, Itàlia, Suïssa i Alemanya. Ha realitzat diverses gravacions a Mèxic amb els cantautors Fernando Delgadillo, Jaime Ades i Pedro Kóminik, així com també dues produccions independents a Mèxic i Espanya respectivament. Ha participat en diversos projectes interdisciplinaris com són Optemus, Compañía el Quinto Elemento i l’espectacle de poesia “Página de Sol y Primavera” del grup Libro Andamio.Actualment resideix a la ciutat de Barcelona.

João Silva
 

João António Neto da Silva va néixer a Ponte de Lima, Portugal (1991) en una família de músics aficionats. João Silva va començar estudiant violí clàssic a l’Escola Professional de Música de Viana do Castelo amb el professor Armando González, on va tenir l’oportunitat de treballar amb els músics: Jean-Sébastien Berau, Julian Lombana, Huw Daniel, Martin André, Javier Viceiro, Anatoli Arutyunian, Evelio Tieles, Bernado Sasseti, Boris Belkin, Mario Laginha, Olga Prats i altres.

Més tard  va anar a Lisboa on va tenir el primer contacte amb el Jazz i va començar a estudiar violí Jazz al Hot Club de Portugal amb el professor Jorge Reis. La seva passió per aquesta música i la necessitat d'aprendre més el va portar a Barcelona, on va estudiar amb el professor Oriol Saña a l'ESMUC i va tenir l'oportunitat de treballar amb Michael Gustorff, Ari Poutiainen i Cristoph Mallinger. A Barcelona és on resideix de moment i on lidera els grups Wise Connections Quartet i João Silva & Mariano Camarasa Duo, grups amb els quals ha produït els seus primers discos amb la seva pòpia música, João Silva & Mariano Camarasa Duo en 2015 y Wise Connections Quartet en 2016. També participa en el grup Basarab i DuCaña. Com a músic resident a Barcelona ha treballat amb Munir Hossn, Paulinho Lêmos, Eduardo Tancredi, Anatol Eremiciuc, Cesar Lopez, Marta Gomez, Electric Colour Orchestra, Cuerdas del Mundo i altres. Ha tingut també l’oportuniat de presentar la seva música a Ucraïna, França, Suïza i Portugal.

Albert Enkaminanko
 

Barcelona 1982. Entre 1996 i 2012 es forma en Kalmusik (Cerdanyola del Vallès) amb Enildo Rasúa en percussió i Critian Grüner en solfeig; més tard a l’Escola Amadeo Roldán (CUBA) rebent màster class de Giraldo Piloto, bateria llatina, i Tata Güines en percussió llatina;  en el Taller de músics Barcelona amb Vicenç Soler en percussió llatina;  rep Master-class a E.M.E.S.P Tom Jobim (São Paulo) en Mpb "música popular brasilera". Viatja per Amèrica, Àfrica, Europa aprenent i indagant en les músiques tradicionals d’ Àfrica, Turquia, Marroc, Itàlia, Llatino-Amèrica, tant en bateria com en diferents instruments de percussió, tradicionals de cada lloc.

De 2003-2012 funda, entre d'altres, i és compositor i arranjador de l'espectacle de percussió Brincadeira (Projecte referent a tot Europa), presentat per Espanya, Itàlia, el Marroc, Brasil, Noruega, Rússia i França en repetides ocasions .

Entre 2007 i 2012 va treballar, va participar i col·laborar en Gran Casino Bcn "hotel ars" i Big Band de Cerdanyola, Maragda en el seu espectacle DEVEKUT (afro-andino) amb Raúl Arquers en la direcció i composició,; sadabcn (arabic psicodelicjazz) Rizwan & Muazzam (sufi) ; ECO electric colours orchestra. Des de 2008 és docent de músiques del món per a centres d'art-teràpia, centres penitenciaris, centres cívics, escoles i instituts per tot catalunya, per a la fundació Trinijove, federació i fundació de l'esplai de catalunya, Departament d’Ensenyament de Catalunya, CIA.Artixoc, C. penitenciario Trinitat i quatre camins, entre d'altres. Ha tingut també l'oportunitat de presentar la seva música a Ucraïna, França, Suïssa i Portugal.

Actualment, exerceix de docent de músiques del món en la percussió i bateria en www.lasalademusica.com i la banda de Timbalers del Bruc i és baterista/ percussionista de Alán Chehab Cuarteto (oriental jazz), Basarab (Moldàvia balkan fusió), Lokma (tradicional mediterrani&otoman).

tira Basarab web.jpg
bottom of page